Оригинална рецепта за пица "Маргарита"
в
0:10
Използвайте готово тесто 500 гр., кора за пица (около 30 см.), или използвайте нашата рецепта за тесто на пица. Маргаритата е бърза и много вкусна пица, която е задължително да консумирате в приятна компания.
Време за приготвяне 15 мин.
Продуктите са за около 6 парчета
Необходимите продукти:
1 супена лъжица студено пресован ( extra virgin) зехтин
2 скилидки чесън , ситно нарязан
3 - 4 големи листа босилек , нарязан на ивици
2 малки домата , нарязани на тънки колела
120 грама сирене моцарела
2 супени лъжици пармезан - настърган
сол и черен пипер на вкус
По избор: Червена, люта, суха чушка натрошена на едро
1. Загрейте фурната максимално.
2. Поръсете зехтина върху тестото. Използвайте четка, за да го разпространите равномерно навсякъде Важно е за да запечати тестото и да не се разводнява!
3. На следващо място, разпръсне равномерно ситно нарязания чесън.
4. Разпространение на сирене моцарела в рамките на върха, но да го тънък.
5. Поставете тънко нарязани домати по цялата пица.
6. Леко сол и черен пипер.
7. Разстелете пресни листа босилек, като се уверите, че на всяка парче сирене има листо босилек.
8. Печете пицата във фурната за около 9-10 минути, или докато стане достатъчно хрупкава и топено на сиренето да ви хареса.
9. Добавете малко пармезан и (по избор) кълцан, лют червен пипер и се наслаждавайте!
2 скилидки чесън , ситно нарязан
3 - 4 големи листа босилек , нарязан на ивици
2 малки домата , нарязани на тънки колела
120 грама сирене моцарела
2 супени лъжици пармезан - настърган
сол и черен пипер на вкус
По избор: Червена, люта, суха чушка натрошена на едро
1. Загрейте фурната максимално.
2. Поръсете зехтина върху тестото. Използвайте четка, за да го разпространите равномерно навсякъде Важно е за да запечати тестото и да не се разводнява!
3. На следващо място, разпръсне равномерно ситно нарязания чесън.
4. Разпространение на сирене моцарела в рамките на върха, но да го тънък.
5. Поставете тънко нарязани домати по цялата пица.
6. Леко сол и черен пипер.
7. Разстелете пресни листа босилек, като се уверите, че на всяка парче сирене има листо босилек.
8. Печете пицата във фурната за около 9-10 минути, или докато стане достатъчно хрупкава и топено на сиренето да ви хареса.
9. Добавете малко пармезан и (по избор) кълцан, лют червен пипер и се наслаждавайте!